Προγνωστικά τένις με τελικό στο US Open, μεταξύ του Αλεξάντερ Ζβέρεφ και του Μπεν Σέλτον.
Θα μπορούσαν να είχαν πάει εντελώς διαφορετικά τα πράγματα στον τελικό των γυναικών. Το τρίσετο πέρασε αλλά η Σαμπαλένκα αποδείχθηκε πολύ κατώτερη των περιστάσεων και ηττήθηκε από τη Ριμπάκινα.
Σε ένα ματς που ακόμα και το σετ που κατέκτησε η Λευκορωσίδα, φαινόταν υπέρβαση με βάση τη γλώσσα του σώματος.
Ας το αφήσουμε όμως πίσω όλο αυτό και ας επικεντρωθούμε στους άντρες, εκεί όπου ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ και ο Μπεν Σέλτον, μπαίνουν μεν από διαφορετικές αφετηρίες, αλλά ήταν δύο εκ των φαβορί στη διοργάνωση.
Κάτι που είχαμε προβλέψει, όσον αφορά ακόμα και ως ζευγάρι τελικού, στις μακροχρόνιες επιλογές μας. Πάμε όμως να δούμε τι παίζουμε σήμερα, στον τελικό του US Open.
Το φαβορί για το US Open λέγεται Ζβέρεφ
Σε έναν τελικό που ο Ζβέρεφ, κοιτάζοντας και λίγο το παρελθόν και το H2H, φαίνεται να έχει το προβάδισμα. Ο Γερμανός έχει κερδίσει και τις πέντε αναμετρήσεις με τον Σέλτον στο παρελθόν, αν και ο Αμερικανός έχει κάνει άλματα προόδου τον τελευταίο χρόνο.
Για την ακρίβεια, μπροστά στο αμερικανικό κοινό παίζει πάρα πολύ καλύτερα, σε σχέση με άλλα κορτ. Ναι, έχει ανέβει, ναι το σερβίς του είναι σε τρομερή κατάσταση και τον βγάζει από τη δύσκολη θέση, για αυτό και τον στηρίξαμε άλλωστε.
Αλλά και ο Ζβέρεφ παίζει πραγματικά καλά και πολλές φορές, όταν κάποιος διεκδικεί το πρώτο του Major τρόπαιο, παίζει ρόλο η εμπειρία. Ο Γερμανός τον έχει περπατήσει ξανά αρκετές φορές τον δρόμο και έχει την ικανότητα και αυτός να πάρει τους γρήγορους πόντους στο δικό του σερβίς.
Επίσης, με το πολύ καλό του μπάκχαντ, μπορεί να απορροφήσει και αρκετή από την πίεση που θα του βάλει ο Σέλτον, ο οποίος σε σχέση με τον Ζβέρεφ είναι πιο μονοδιάστατος, βασιζόμενος στο σερβίς και το φόρχαντ.
Πολύ ισορροπημένο το ζευγάρι, εμείς θα πάμε με τη νίκη του Ζβέρεφ στο 1.71, αλλά και στο συνδυαστικό στοίχημα της νίκης του με το over 35.5 των games στο 2.32 της Stoiximan. Ακόμα και αυτό το 5-0 στο H2H από το παρελθόν, δεν μπορεί να εξασφαλίσει στον Ζβέρεφ ότι θα κερδίσει καθαρά και χωρίς να χάσει σετ.
Και ακριβώς για αυτόν τον λόγο μπορούμε να ψάξουμε το μεγάλο line στους άσους. Φαίνεται αδύνατο, με βάση ξεκινήματος τα τέσσερα σετ, αφού αποκλείουμε το 3-0, να μην πάει ψηλά ο αριθμός αυτός.
Οι δυο τους δίνουν τεράστια βάση στο σερβίς και τους είναι πραγματικά πολύ εύκολο να παίξουν περίπου στους 15 άσους στο παιχνίδι. Ακόμα και υπό το πρίσμα της πίεσης ενός Grand Slam τελικού, αυτός ο αριθμός μπορεί να πάει ψηλά.
Αξίζει το ρίσκο στους 33+ άσους σε απόδοση 3.10 σε αυτόν τον τελικό, στο συγκεκριμένο ζευγάρι. Ο Σέλτον άλλωστε δεν έχει άλλον δρόμο για να επιβιώσει σε αυτόν τον τελικό και ο Ζβέρεφ είναι ένας πολύ καλός σέρβερ επίσης, οπότε… γιατί όχι;