Προγνωστικά τένις με ημιτελικούς Roland Garros στο σημερινό μενού.
Αυτά που γίνονται στο φετινό τουρνουά είναι απίστευτα. Έκπληξη στην έκπληξη, με γυναίκες και άντρες να διαλύουν τον όρο του φαβορί.
Όχι μόνο δεν είχαμε τρίσετα στα ημιτελικά των γυναικών, αλλά είδαμε και δύο αουτσάιντερ να προκρίνονται. Οπότε πάμε να ρεφάρουμε στα ημιτελικά των αντρών, με δύο σπουδαίες μάχες.
Η μία θα μας απασχολήσει αρκετά, αυτήν του Μένσικ με τον Ζβέρεφ. Το τελευταίο φαβορί, δηλαδή που έμεινε όρθιο στο ταμπλό των ανδρών, τον Γερμανό.
Που μόνο εύκολο έργο δεν έχει στο σημερινό ματς, απέναντι σε έναν τύπο που παίζει διαδοχικά πεντάσετα, δε λυγίζει και αντιθέτως έκανε μεγάλη έκπληξη επικρατώντας του Φονσέκα στην οκτάδα.
Με όπλο, φυσικά, το πολύ καλό σερβίς του, ο Μένσικ επιβίωσε. Και θα αντιμετωπίσει έναν τενίστα που έχει εξίσου επικίνδυνο σερβίς, το οποίο πρόκειται να καταθέσει στον ημιτελικό.
Αν οι δυο τους έπαιζαν νωρίτερα, σε ένα βραδινό ματς με κλειστή οροφή, τότε θα μπορούσαμε να πάρουμε και υπερβολές στο line. Αυτό το over 20.5 που προσφέρεται σε απόδοση διπλασιασμού στη Stoiximan, μπορεί να φαίνεται μεγάλο, αλλά για αυτούς τους δύο δεν είναι.
Πολλώ δε μάλλον όταν έχει αποδειχτεί πως με τον Μένσικ δεν ξεμπλέκεις εύκολα. Ο Ζβέρεφ είναι το μοναδικό φαβορί ζωντανό στο ταμπλό και πολλές φορές, το να παίζεις με αυτό το βάρος όσο πλησιάζεις προς το φινάλε της διαδρομής, κάνει τα πράγματα πολύπλοκα.
Τον έχουμε δει να λυγίζει στο παρελθόν, πλησιάζοντας προς το φινάλε του US Open το 2020, σε εποχή καραντίνας. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, ο Ζβέρεφ δείχνει έτοιμος, αλλά ο αντίπαλος που έχει δε θα παραδοθεί.
Και όσο το συγκεκριμένο ζευγάρι τραβήξει τον ημιτελικό μακριά, τόσο θα αυξάνονται οι ελπίδες μας για τους άσους. Θα είναι οξύμωρο να μείνουν χαμηλά στο σέρβις, εκτός και αν έχουμε μια καθαρή επικράτηση για κάποιον από τους δύο.
Έχουμε δει πολλές εκπλήξεις στο φετινό Roland Garros,nαλλα ακόμα και αυτό φαντάζει δύσκολο. Πάμε με τους άσους, λοιπόν, στο 2.00.