novibet logo
 • Συμβουλες Στοιχημα

  • Μην ξεπερνάτε το μπάτζετ σας
  • Μην παρασύρεστε όταν κερδίζετε ή όταν χάνετε
  • Μην παίζετε μεθυσμένοι
  • Ορίστε μια κάβα παιχνιδιού και ποντάρετε το 5% κάθε φορά που επιλέγετε να παίξετε (διαχείριση κάβας)
  • Διεκδικήστε τα μπόνους από τις εταιρείες που τα προσφέρουν
  • Μην ακούτε για "σίγουρα". "Σίγουρα" είναι μόνο τα χθεσινά
Στημένα παιχνίδια και παιχνίδια «φαντάσματα»

Στημένα παιχνίδια και παιχνίδια «φαντάσματα»

Πρόκειται για τη μάστιγα της εποχής του online gaming. Παιχνίδια που προγραμματίστηκαν και συμπεριλήφθηκαν σε περισσότερες από 200 στοιχηματικές εταιρίες στον κόσμο αλλά δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ ή παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν αλλά το αποτέλεσμά τους ήταν προκαθορισμένο.

Οσο περνούν οι ημέρες από την αρχή της πανδημίας, προκύπτουν νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις.

Τι είναι τα παιχνίδια «φαντάσματα»

Είναι αγώνες που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ, αλλά πλαστογραφούνται με δεδομένα που πωλούνται σε bookmakers που προσφέρουν αγορές στοιχημάτων στους παίκτες τους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο όγκος των στοιχημάτων που τοποθετήθηκαν σε αυτά τα «παιχνίδια» μπορεί να φτάσει τα 2 εκ. £. Είναι πιθανό οι bookmakers να πληρώνουν στοιχήματα νίκης σε ανθρώπους που στήνουν παιχνίδια προτού συνειδητοποιήσουν την απάτη.

Ουκρανικό τουρνουά 4 ερασιτεχνικών ομάδων

Στα τέλη Μαρτίου του 2021. ακριβώς έναν χρόνο πριν, προσφέρθηκαν αγώνες από bookmakers σε όλο τον κόσμο οι οποίοι προέρχονταν από ένα φιλικό τουρνουά που υποτίθεται ότι περιλαμβάνει τέσσερις ερασιτεχνικούς ουκρανικούς συλλόγους. Το τουρνουά PR φαίνεται να εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε μια σελίδα στο Facebook για την FC Berdyansk στις 21 Μαρτίου, προωθώντας ένα τουρνουά 4 ομάδων εν ονόματι «Azov Cup».

Οι αγώνες προσφέρθηκαν στους bookmakers ως τροφοδοσία δεδομένων από το BetGenius (πάροχος δεδομένων) που πιθανώς είχαν ενημερωθεί για αυτούς από τους τοπικούς συνεργάτες/scouters τους (άτομα που συλλέγουν τα δεδομένα ζωντανών αγώνων για τις γρήγορες ροές των στοιχημάτων που χρησιμοποιούνται στις στοιχηματικές – ανοίγουν και κλείνουν τις αγορές στοιχημάτων κ.α).

Αυτοί οι συνεργάτες/scouters θα έδιναν τότε τα δεδομένα αγώνων, σαν πραγματικά και ζωντανά, που θα χρησιμοποιούσαν οι bookmakers για να φτιάξουν τις αγορές τους.

Οι αγώνες που ολοκληρώθηκαν και εισήχθησαν σε αγορές στοιχημάτων ήταν αυτοί ανάμεσα σε FC Berdanysk και FC Lozovatka και Tavria εναντίον Melitopol Cherry. Επίσης, πριν γίνει γνωστό πως το τουρνουά ήταν ένα φάντασμα, πρόλαβαν να ολοκληρωθούν και οι αγώνες μεταξύ FC Berdanysk – Tavria και FC Lozovatka – Melitopol Cherry.

Οι BetFred, BWin και 188bet, μαζί με έναν αριθμό άλλων διαδικτυακών στοιχημάτων, προσέφεραν όλες τις αγορές στους παίκτες τους.

Να αναφέρουμε πως είχαν προγραμματιστεί και άλλοι αγώνες στα τέλη Μαρτίου, αλλά δεν πρόλαβαν να «πραγματοποιηθούν» καθώς έγινε γνωστή η απάτη.

Η διαφορετική άποψη της BetGenius

Η BetGenius εξέδωσε συγγνώμη στους πελάτες της αλλά απέρριψε αυτήν την πιθανότητα, καθώς υποστήριξε ότι τα παιχνίδια πραγματοποιήθηκαν κανονικά αλλά ήταν στημένα.

“Δυστυχώς, έγινε γνωστό ότι εμείς, μαζί με πολλούς από τους πελάτες μας στο sportsbook πέσαμε θύματα απάτης. Αυτά δεν ήταν «παιχνίδια φαντασμάτων» όπως ανέφεραν ορισμένα μέσα ενημέρωσης. Το πρωτόκολλο ασφάλειας αγώνων απαιτεί από τους συνεργάτες μας να επαληθεύουν την αυθεντικότητα των αγώνων μέσω οπτικοακουστικών μεθόδων.

Επομένως μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι τα παιχνίδια πραγματοποιήθηκαν κανονικά, ωστόσο τώρα καταλαβαίνουμε ότι αυτά τα παιχνίδια δεν παίχτηκαν υπό επίσημη ιδιότητα και διεξήχθησαν με δόλιο τρόπο, πιθανώς από εγκληματική ομάδα.

Η Genius Sports δεσμεύεται να διατηρήσει τα υψηλότερα πρότυπα για την εξασφάλιση της ακεραιότητας των αθλητικών εκδηλώσεων“, κλείνει η ανακοίνωσή της.

Έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν είναι σχεδόν σίγουρο πως πίσω από την πλεκτάνη βρίσκονται Λευκορώσοι και Τούρκοι.

Το πρόβλημα οξύνθηκε τις ημέρες της πανδημίας

Τα στοιχήματα σε αθλητικούς αγώνες χαμηλότερων κατηγοριών έχουν βρεθεί στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα καθώς οι στοιχηματικές εταιρίες σε όλο τον κόσμο κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να αντικαταστήσουν τα συνηθισμένα τους γεγονότα εν μέσω των ακυρώσεων που προέκυψαν λόγω του κορωνοϊού.

Στις αρχές Απρίλη του 2021 ένα φιλικό παιχνίδι στη Σουηδία αναβλήθηκε καθώς χτύπησε καμπανάκι από τα υπέρογκα πονταρίσματα που δέχτηκε, ενώ οι παίκτες των δύο ομάδων δέχτηκαν προτάσεις για να συμμετέχουν στο στήσιμο.

Παιχνίδι «φάντασμα» στη Βραζιλία με πονταρίσματα ύψους 1,5 εκ λιρών

Η ακεραιότητα του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των Andraus Brasil και του Gremio Serrano, διερευνάται μετά από τα ύποπτα πονταρίσματα που δέχτηκε στις 25 Μαρτίου 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες 1,4 εκατομμύρια λίρες (1,7 εκατομμύρια δολάρια) πονταρίστηκαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Περισσότεροι από 200 bookmakers προσέφεραν αγορές στον αγώνα αν και ο δικηγόρος της Gremio Serrano, Lucas Bezerra ισχυρίστηκε ότι ο σύλλογος δεν έστειλε ομάδα για να παίξει τον αγώνα.

Εντούτοις, διαφορετική άποψη έχει ο δικηγόρος του Andraus Brasil, Μάρλου Ντάλεντον, καθώς ισχυρίζεται ότι το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Ζητείται λύση στο «έγκλημα»

Το μεγάλο ζήτημα για τις επιχειρήσεις στοιχημάτων και ποδοσφαίρου – που επί του παρόντος δεν φαίνεται να θέλει κανείς να αντιμετωπίσει – είναι ποιος ευθύνεται για τη διερεύνηση και τη δίωξη του εγκλήματος.

Για εγκληματικές συμμορίες, ο καθορισμός αγώνων παραμένει σχεδόν τέλειο και χωρίς διερεύνηση «έγκλημα».

ShareΔιαβαστε επισης Newsletter