opapbet logo
 • Συμβουλες Στοιχημα

  • Μην ξεπερνάτε το μπάτζετ σας
  • Μην παρασύρεστε όταν κερδίζετε ή όταν χάνετε
  • Μην παίζετε μεθυσμένοι
  • Ορίστε μια κάβα παιχνιδιού και ποντάρετε το 5% κάθε φορά που επιλέγετε να παίξετε (διαχείριση κάβας)
  • Διεκδικήστε τα μπόνους από τις εταιρείες που τα προσφέρουν
  • Μην ακούτε για "σίγουρα". "Σίγουρα" είναι μόνο τα χθεσινά
Esports: Τα 5 πιο δημοφιλή παιχνίδια του 2022

Esports: Τα 5 πιο δημοφιλή παιχνίδια του 2022

Τα E-sports αποτελούν μία ευρέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία που θα μας απασχολήσει έντονα τα επόμενα χρόνια. Γενικότερα η τάση των νέων προς το online gaming, έχεις ως αποτέλεσμα η βιομηχανία των Ε-sports να αναγκάζεται να μεταμορφώνεται συνεχώς γύρω από τις νέες κυκλοφορίες παιχνιδιών.

Η δημοτικότητα των E-sports αυξάνεται κάθε χρόνο συγκεντρώνοντας ολοένα και περισσότερους funs οι οποίοι αναζητούν νέες περιπέτειες. Μπορεί η αγορά να εισάγει συνεχώς νέα E-sports τα οποία έχουν υψηλή τηλεθέαση, ωστόσο υπάρχουν κάποιες σταθερές αξίες όσον αφορά τη δημοτικότητά τους τα τελευταία χρόνια. Παρακάτω θα βρείτε τα 5 κορυφαία E-sports για το 2022.

 1. League of Legends

Ανήκει στην κατηγορία MOBA που παραμένει μέχρι σήμερα το πιο δημοφιλέστερο παιχνίδι στα E-sports. Κάθε ομάδα αποτελείται από πέντε παίκτες που επιλέγουν από πάνω από 150 χαρακτήρες. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2009 από την Riot Games

Κάθε επιλεγμένο μέλος της ομάδας επιλέγει έναν από τους διαθέσιμους ρόλους. Υπάρχουν χιλιάδες επαγγελματίες παίκτες με μεγάλα επιτελεία υποστήριξης. Διεξάγονται μεγάλα διεθνή τουρνουά, με τις ομάδες να επιλέγονται μέσω ενός δικτύου πρωταθλημάτων.

 1. Counter-Strike: Global Offensive

Το Counter-Strike είναι εξίσου δημοφιλές στην κοινότητα των online gamers. Περιλαμβάνει δύο ομάδες των πέντε παικτών η καθεμία που ανταγωνίζονται η μία την άλλη στους ρόλους των τρομοκρατών και των αντιτρομοκρατών, με τους πρώτους να είναι στην επίθεση και τους δεύτερους στην άμυνα.

Το Counter-Strike είναι μια από τις πιο ανθεκτικές σειρές παιχνιδιών στον χώρο των E-sports με σχεδόν 20 χρόνια ιστορίας. Παραμένει στις προτιμήσεις των παικτών, αλλά αντιμετωπίζει αυξημένο ανταγωνισμό από παρόμοιο παιχνίδι, το Valorant.

 1. Dota 2

Το Dota 2 έχει αρκετά κοινά με το League of Legends. Τα δύο παιχνίδια έχουν κοινή ιστορία καθώς ανήκουν στην ίδια κατηγορία (Multiplayer Online Battle Arena – MOBA). Αναπτύχθηκε και διανεμήθηκε από τη Valve Corporation το καλοκαίρι του 2013.

Οι παίκτες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε περισσότερους από 110 ήρωες και αρκετούς ρόλους που μπορούν να παίξουν. Από την πρώτη του κυκλοφορία, το Dota 2 κέρδισε το ενδιαφέρον των παικτών και έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια esports στη βιομηχανία του gaming.

 1. Fortnite

Στο Fortnite συμμετέχουν 100 παίκτες οι οποίοι συγκεντρώνονται σε ένα μεγάλο χάρτη και στόχος τους είναι να εξοντώσουν ο ένας τον άλλον. Εκεί αναζητούν όπλα, ενώ δημιουργούν και φρούρια για να προστατευτούν. Ο τελευταίος που θα καταφέρει να μείνει ζωντανός θα είναι και ο νικητής, ενώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι όσο περνά η ώρα η έκταση του χάρτη μειώνεται.

Το Fortnite κυκλοφόρησε στις 24 Σεπτεμβρίου του 2017 και σχεδιάστηκε από την Epic Games και παραμένει ισχυρό και σήμερα.

 1. Overwatch

Το Overwatch αναπτύχθηκε από τηn Blizzard Entertainment το 2016 και προκάλεσε ένα κύμα δημοτικότητας γύρω από το είδος των shooter ηρώων. Οι παίκτες έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν από ένα ευρύ φάσμα χαρακτήρων για διάφορους ρόλους, ο καθένας με ένα μοναδικό σύνολο δεξιοτήτων.

Το παιχνίδι έπεσε πολύ μετά την αρχική του κυκλοφορία, αλλά απολαμβάνει ανανεωμένη δημοτικότητα χάρη στην επερχόμενη κυκλοφορία του Overwatch 2.

Διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό παιχνιδιού και στοιχηματικών αγορών των E-sports 

ShareΔιαβαστε επισης Newsletter